EMOTIONEEL EN MENTAAL WELZIJN
van kinderen en jongeren 

Wie zijn we?

Ruth Kaesteker

Ruth

  • Master in de psychologie (erkenningsnummer: 742114984)
  • Integratief verliescounselor kinderen en jongeren
  • Integratief psychotherapeut
  • lid van AIHP/BNVIP
  • European Certified Psychotherapeut nr 409195

In 1997 studeerde ik af als psychologe. Al heel vroeg voel ik me aangesproken tot verliesthema's. Ik was lang actief als psychologe in een bedrijfscontext en kwam hiermee o.a. in aanraking door collectieve ontslagen die ik begeleidde. Ook later kwam ik veel in contact met mensen die een dierbare verloren. Ik ervaarde hoe belangrijk het in het verwerkingsproces is om taal te kunnen geven aan je binnenwereld. Sinds ik zelf mama ben van twee dochters groeide m'n motivatie om met kinderen en jongeren te werken . Een aantal jaren geleden kwam ik in aanraking met de Bleekweide van Lut Celie en toen vielen alle puzzelstukjes in mekaar. Kinderen en jongeren (en hun context) begeleiden die doorheen een moeilijke periode in hun leven gaan: dit wil ik doen! In 2015 ben ik m'n zelfstandige praktijk begonnen en samen met Sofie heb ik in 2016 't SchildPad opgericht. In 2017 behaalde ik m’n diploma van integratief psychotherapeut met specialisatie in verlies, rouw en trauma en begeleid ik ook volwassenen. 

 

Sofie Vanderhaeghe

Sofie

  • Master in de pedagogische wetenschappen (ortho; 2009)
  • Integratief verliescounselor kinderen en jongeren (2015)
  • Integratief psychotherapeut (2017)
  • lid van AIHP/BNVIP

Ik woon mijn hele leven in Poperinge, ik groeide op als jongste in een gezin van 4 kinderen, ervaarde van jongs af aan de kracht van sporten en werd verrijkt door de startjaren van Freinetschool De Torteltuin. Reeds als tiener voelde ik ‘een verbinding’ met kinderen en later ook met jongeren. Dit ontwikkelde zich verder tijdens en na mijn opleiding pedagogie, via werkervaringen in scholen, bijzondere jeugdzorg en CLB.

In 2012 leerde ik Lut Celie en De Bleekweide kennen via de vooropleiding ‘verlies, rouw en emotionele pijn bij kinderen en jongeren. De nadruk op erkenning en hartsverbinding, maakte bij mij veel wakker en was (is!) de drijfveer voor mijn eigen groeiproces. Het was (en is) voor mij de bevestiging dat dit de weg is die ik verder wil bewandelen met kinderen en jongeren. Ik studeerde af als verliescounselor kinderen en jongeren en als integratief psychotherapeut.

Ondertussen bleef ik nieuwsgierig naar ‘meer’: meer bewustzijn bij en verbinding met mezelf, om dit ook in contact met anderen te ondersteunen. Ik volgde mijn gevoel, leerde Dirk Ghekiere en Agape Belgium kennen en startte in 2016 de opleiding Ervaringsgerichte Therapie en Sjamanisme. Ik leer meer en meer mijn lichaam kennen en het belang van lichaam- en ademwerk, en integreer dit alles ook in de begeleidingen.

Ik ben Lut en Dirk in het bijzonder dankbaar, en alle andere mensen die ik op mijn pad mocht (en nog mag) tegenkomen en die mij inspireren.